Ta reda på vilken hudtyp du har.

Det är enkelt att ta reda på vilken hudtyp du har. Steg ett är att tvätta ansiktet två gånger och sedan låta huden torka. Använd inga produkter på ansiktet efter det. Känn efter hur huden känns. Vänta sedan ca 3 timmar. Medan du väntar kan du då och då känna om huden stramar eller inte. När det har gått ca 3 timmar kan du ta lite papper och badda på olika delar av ansiktet, om pappret blir fläckigt har du fet hy om pappret inte blir fläckigt har du torr hy!

Torr hud: 

Efter ansiktstvätt kan huden strama och kännas matt. Använd en fuktgivande kräm för att undvika att huden börjar flagna. Har du väldigt torr hy kan de oftast räcka med att bara tvätta ansiktet på morgonen eller kvällen med vatten. Se till att inte använda produkter med alkohol eftersom det torkar ut huden ännu mer.

Tips på foundations för torr hy:

 

Black Opal True Color Pore Perfection Liquid Foundation Nutmeg

Black opal Creme Stick Foundation –  Au Chocolat

Fet hud: 

Känner du att din hy är fet och glansig med lätt till finnar och stora pormaskar? Viktigt att tänka på för personer med fet hy är att återfukta med ansiktskräm efter rengöring så att fettproduktionen balanseras. Efter att du använt rengöring som är anpassat för fet hy kan du använda ansiktsvatten för att förbereda huden på fukt. Ansiktsvatten återställer även PH- balansen. När du använder fuktkrämer och foundation se till att de är oljefria och inte oljebaserade.

 

Tips på foundations för fet hy:

Färg Collection Liquid Foundation Fawn

L.A. COLORS Radiant liquid makueup Chestnut

Blandhy:

Personer med blandhy kanske endast har fet hy i -t-zonen och torr hy på kinderna. Men ibland kan det vara svårt att avgöra om man har en fet eller torr hy eftersom alla hudtyper kan bli glansiga och feta under en lång dag. När ditt ansikte är helt rengjort, då kan du se vilken hudtyp du har.

 

Lycka till!