Om oss

Grundaren

Hej vad kul att du hittade hit, välkommen till Melanique Brand Collections! 

I början på 2018 valde jag att starta Melanique Brand Collections för att alla människor borde ha möjlighet och rätten till att bli inkluderade i sminkvärlden oavsett hudton. Sverige är ett mångkulturellt land och det finns en stor efterfrågan för smink för personer med mörka hudtoner. Tyvärr finns det inte mycket utbud varken i våra fysiska eller våra online affärer. 

Jag har själv flera gånger upplevt hur svårt det har varit att hitta foundation som passar min hudton och har ofta fått svaret “Tyvärr vi har inte i mörkare färg..” Det var länge som jag bara  accepterade detta till en dag när jag plötsligt “ramlade” in på sminkmärken som medvetet fokuserade på att framställa smink som inkluderade alla människor oavsett hudtoner. Detta gjorde mig otroligt glad, synd dock att det tog mig flera år att hitta dem. 

Därför vill jag, med Melanique Brand Collections göra det enklare för människor att hitta smink från sminkmärken som inkluderar alla!

Melanique Brand Collections

-A world in Colors

Melanique Brand Collections är en nystartad webbutik med högklassigt smink från olika kända varumärken. Vi erbjuder främst smink specifikt utformade för melaninrika hudtoner, men har även smink som passar vem som helst oavsett hudton, kön och makeup-skills! Genom våra olika varumärken vill vi erbjuda smink och verktyg som inspirerar till att våga vara din egna makeupartist 

Vi på M.B.C älskar färger, därför har vi valt att ta fram vår slogan “A world in colors” (En värld i färger). Sminkvärlden är ett myller av färgkombinationer och med din uniqa hudton bidrar även du till världens färger!

Vi arbetar helat tiden för att hitta varumärken som passar in i våra värderingar och förväntningar och samarbetar endast med varumärken av högkvalitet och köper endast in cruelty free produkter. 

Nu har du möjlighet att påverka sortimentet!

Finns det produkter som du saknar i vårt sortiment? Tveka inte att mejla in till oss på info@melanique.se. 

 

Önskar du samarbeta med oss? Mejla in din förfrågan så hör vi av oss inom 1-3 veckor. 

X