Varför Settingpuder?

Settingpuder är framförallt till för att matta ner där man har tendens att bli blank t.ex vid t-zonen och för att hålla foundation och concealer på plats! Det finns många olika sorters puder som till exempel rouge, solpuder och bronze men vi kommer skriva om allt du kan ha nytta av om Settingpuder för att skapa en fantastisk look! Settingpuder är den nya sminktrenden som lite förenklat innebär att man låser sminket. Pudret kommer i två basformer; Löst och pressat!

Löst

Lös settingpuder kommer i två olika former; transparent och färgat. Färgat settingpuder används för att korrigera din hudton, ljusa upp ansiktet, korrigera röda partier i ansiktet och ge mer täckning. Något av det viktigaste du behöver tänka på är att hitta ett puder som är så nära din nyans på hudton som möjligt. Transparent puder är ett bra val om du är osäker på vilken nyans som passar din hudton. Då slipper du risken att pudret kommer i en färg som kan ändra färg på din foundation. Transparent puder tillför inte häller mer täckning. När du applicerar lös settingpuder är det bra att använda en stor puderpuff eftersom den ger en lagom dos med puder och ett sammetslent resultat!

Tips på Transparent puder:
Tips på Färgat:

Pessad

Pressad settingpuder tillför mer täckning än lös puder eftersom pressad är mer bindande och passar dig som  använder lite smink. Den är perfekt i akutsituationer för att fräscha upp en redan färdig makeup. Är du ovan med smink är pressad puder även lättare att hantera! När du applicerar pressad puder kan du använda en puderborste.

Tips på Pressad puder:

Hur du applicerar settingpuder.

Det finns flera olika sätt att applicera settingpuder men vi rekommenderar att du applicerar settingpudret på ansiktet direkt efter att du har använt foundation då den fortfarande är fuktig! Det är viktigt att du pressar pudret in på huden med en puderborste eller en flat-shaped borste då förhindrar du att din foundation kletas ut medan du applicerar och att inte ansiktet ser kakigt ut. Det ger även din foundation möjlighet att fastna bättre!

Tips på prisvärda borstar att använda:

Lite om andra puder

Som vi skrev i början finns det en mängd olika puder. Bland annat skimmerpuder som används ovanpå foundation ofta på kindbenen som highlighter för att forma ansiktet och ge lyster. Cremé puder är ofta foundation och puder i ett och passar dig som vill ha ett mer täckande resultat och en lätt vardagsmakeup! Finishing puder blandas oftast ihop med settingpuder men har helt olika användningsområden. Finishing puder är framtagen för att appliceras ovanpå settingpudret och allt annat smink. Pudret hjälper huden att se mer len ut genom att täcka porer och linjer!

Tips på löst Finishing puder:

Viktigt; Skulle du uppleva att något puder gör din hy “kakig” är det troligen för att din hy är för torr!