Följ oss på Instagram och Fb för att inte missa erbjudanden, nyheter och tävlingar!

Hitta din Foundation!

Att hitta rätt foundation kan kännas knepigt och oöverskådligt. Men ge inte upp! Vi guidar dig med vad du behöver tänka på för att hitta den rätta för din ton och hudtyp. Nedan ger vi dig två olika guider beroende på om du redan äger en foundation men känner att du vill byta märke eller om du ska köpa en foundation för första gången. . Förhoppningsvis kanske båda guiderna kan hjälpa dig att hitta foundation från vårt sortiment som passar just dig!

VARFÖR ANVÄNDS FOUNDATION? 

Foundation är ett underlagskräm som kommer i kräm eller puderform och är till för att täcka ojämnheter i ansiktet och ge en jämn bas. Foundation med SPF kan du använda för att ge solskydd. När du ska testa om ett foundation passar din hudton kan du applicera lite på underkäken och ner mot halsen.

Att tänka på: Innan du använder foundation bör du korrigera färgskiftningar med hjälp av en concealer eller färgkorrigerare (Color correcor). Använder du en concealer som är samma färg som din  hudton kan du applicera på din foundation. Då slipper du riskera att concealern smetas ut (detta är dock en smaksak). Nedan ger vi dig några tips på några av våra populära varumärken.

GUIDE TILL DIG SOM VILL PROVA ETT NYTT MÄRKE: 

Kanske har du redan en foundation som du redan vet fungerar men känner att du skulle vilja testa något nytt? Vi vill då tipsa om det populära och framgångsrika verktyget “Findation”. Med Findation skriver du in vilken foundation du har använt och findation hittar din match.

GUIDE TILL DIG SOM KÖPER DIN FÖRSTA FOUNDAITON:

Vad kul att du vill testa att använda foundation! Första steget är att ta reda på vilken typ av hud du har, Torr, fet, eller bland hy. För att göra det kan du gå in och läsa vår Melanique blogg hur du gör det enkla testet som kräver lite tålamod men som kommer vara till stor hjälp när du ska hitta foundation som passar just dig!

Melanique Blogg – Test: Så tar du reda på din hudtyp

FET/OLJIG HY:

Du som har fet och glansig hy bör använda oljefria och lättare foundations med egenskaper som mattar ut. Innan du lägger grunden bör du använda en primer sedan komplettera med ett nedmattande puder.

 

TORR HY

En torr hy kräver fukt därför bör du välja en foundation som är fuktgivande. Ett tips är att välja en BB cream eller en flytande foundation (BB cream står för Blemish Balm och kommer antingen i en färgad dagcreme eller som en foundation. Den både återfuktar och vårdar huden. Den är som allt i ett och är ekonomiskt då den kan ersätta flera olika produkter).

Nedan ger vi tips på produkter som passar dig med torr hy.

BLAND HY

Personer med blandhy kanske endast har fet hy i t-zonen och torr hy på kinderna. Men ibland kan det vara svårt att avgöra om man har en fet eller torr hy eftersom alla hudtyper kan bli glansiga och feta under en lång dag. När ditt ansikte är helt rengjort, då kan du se vilken hudtyp du har. Ett tips är att använda en oljefri flytande foundation eller använda foundation för fet hy i t-zonen.

Något att tänka på när du väljer ut din foundation är att alla hudtyper är unika, så även din hud. Kanske har du en oljig hud och plötsligt hittar en foundation som egentligen är framtagen för torr hy. Så våga prova runt så kommer du tillslut lära känna din hud och foundation.

Kände du att den här guiden bara gjorde dig mer förvirrad? Bara lugn, mejla oss dina funderingar så hjälper vi gärna till 🙂

X